Reiki, Massage, hotstone

 

Wat is Reiki?
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.  Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.

Wat doet Reiki?
Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt  Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Hoe gaat een Reiki-behandeling?
Bij een Reiki-behandeling ga je zitten op een stoel of liggen op een behandeltafel. Je houdt je kleren aan. De energie kan daar gewoon doorheen. Je hoeft niets te doen. Als je iets wilt zeggen is dat goed. Als je niets zegt is dat ook goed. Ik leg mijn handen op je lichaam of houd ze daar net iets boven. Na enkele minuten op een plaats geweest te zijn, ga ik naar een andere plaats. De energie stroomt vanzelf naar de plek waar het nodig is maar soms vraagt een plek om speciale aandacht.

Wat merk je bij een Reiki-behandeling?
Meestal is het zo, dat je je tijdens de behandeling prettig en behaaglijk gaat voelen en alle spanning van je af voelt glijden. Het kan zijn dat je op pijnplekken voelt dat er iets wordt gedaan. Het kan echter ook zijn dat verdriet dat je hebt weggeduwd of niet hebt verwerkt naar boven komt. Ook is het mogelijk dat het verdriet waar je mee leeft, eindelijk losgelaten mag worden. Verder kan het gebeuren dat je het warm krijgt, in slaap valt, tintelingen voelt in armen en benen, enzovoort. Ook kan het zijn dat je je na afloop heel licht voelt, blij, energiek of juist moe. Kortom, op allerlei manieren kan je merken dat de energie in je aan het werk is. Het kan ook zo zijn dat je niets voelt. Hoeveel je voelt of wat je voelt bepaalt echter niet of een behandeling wel of niet zinvol is. Soms zijn de effecten van een behandeling op een later moment merkbaar. Ook kunnen ze van dien aard zijn dat je er aanvankelijk geen erg in hebt. Wat je voelt hoeft trouwens niet altijd een lichamelijke gewaarwording te zijn. Het kan ook zijn dat je duidelijker ziet of voelt wat voor stappen je moet zetten in je leven. Je kunt als het ware in je bewustzijn een stukje opgetild worden waardoor je even vanuit een groter perspectief kunt kijken en voelen.

Reiki, massage

 

 

Ontspanningsmassage 

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld ?
Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn.                        

 

  

Wat doet een ontspanningsmassage met je?

De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. 'spanningshoofdpijn', chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden

 

 

 

HOT STONE MASSAGE

Hotstone massage is een massagetechniek die werd uitgevonden en gepatenteerd door Mary Hannigan in 1993. Bij hotstone massage worden soepele basalt stenen (stenen die worden verwarmd met water van 42-45 graden) geplaatst op knooppunten van het lichaam zoals de wervelkolom, de palmen van de handen en tussen de vingers en de tenen. Er wordt basalt steen gebruikt omdat deze de warmte een stuk beter behouden dan andere stenen.

Hotstone massage werkt ontspannend

Het idee achter hotstone massage is dat de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel dringt voor een diep ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren door stress weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden weggenomen.

Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert en het lymfevatenstelsel stimuleerd in het vervoer van afvalstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen.

Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten wat geblokkeerd was door vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustiger staat en bevrijdt de geest van angst. Al met al wordt de hitte van de stenen in hotstone massage gebruikt om het lichaam te verjongen en om zichzelf te laten genezen. Het stopt de effecten van stress in het lichaam en stress is vaak een katalysator in de ontwikkeling van bepaalde ziekten.